APPAR OCH DIGITALA VERKTYG

APPAR OCH DIGITALA VERKTYG

Här finns bibliotekets olika appar och digitala verktyg samlade. Allt är gratis, du loggar in med dina biblioteksuppgifter.

uTalk - app för att lära sig språk

uTalk passar alla som vill lära sig användbara ord och fraser på ett annat språk. Den är perfekt för nybörjare som precis har kommit igång med ett nytt språk och oumbärlig för alla som kan lite mer men vill utöka sitt ordförråd och förbättra sitt uttal. Den har över 140 olika språk att välja mellan och är helt gratis om du loggar in med ditt bibliotekskort.

Steg-för-steg, så här använder du uTalk:

  • Ladda ner uTalk där du brukar ladda ner dina appar eller från https://www.utalk.com/app/
  • Installera och öppna uTalk
  • Tryck på 'Logga in'
  • Tryck på ' Elev/biblioteksinloggning'
  • Välj ”Biblioteken i Nacka” från listan och logga in.

Biblio - app för att läsa eller lyssna på e-böcker

Ladda ner appen i App Store eller Google Play Logga in genom att välja Nacka bibliotek och ange ditt lånekortsnummer och pinkod. Du lånar böckerna i 28 dagar, max 5 böcker i veckan. Du kan läsa både online och offline. Mer information om e-böcker och Biblio finns här.

Om du vill läsa E-böcker på andra språk så rekommenderar vi sajten Världens bibliotek.

Pressreader - app och tjänst för att läsa e-tidningar och tidskrifter från hela världen

Pressreader tillhandahåller digitala versioner av dagens tidningar. Med Pressreader får du tillgång till runt 7000 dagstidningar på fler än 60 språk från över 100 länder runt hela världen.

Läs i biblioteket, på dator eller mobil enhet genom att gå till www.pressreader.com. Ingen inloggning behövs när du är uppkopplad på bibliotekets wifi.

Läs hemma genom att logga in hemifrån med ditt lånekort eller personnummer och din pinkod. Du får då tillgång till Pressreader i tre dygn. Efter tre dygn behöver du logga in på nytt. Uppdatering -  med anledning av Corona har pressreader förlängt tillgänglighet hemifrån till 60 dagar.

Om du vill använda Pressreaders app istället för webbläsare så går det bra så länge du är uppkopplad på bibliotekets wifi. Hemifrån fungerar det endast genom webbläsare.

Cineasterna - strömma film med ditt bibliotekskort

Cineasterna är en strömmande filmtjänst som du kan använda om du har ett bibliotekskort i Nacka. Du kan låna en film i veckan. (Corona-uppdatering 2020 - du får nu tills vidare låna två filmer i veckan)

Språk