BOKBUSSEN

BOKBUSSEN

BOKBUSSEN

Sommaren 2020 fick vi bidrag från Kulturrådets satsning på stärkta bibliotek för att skapa en ny bokbuss. Vi blev färdiga med den under våren 2021.

Vår nya bokbuss är klädd i päls och inredd i en organisk och fantasifull stil. Under sommaren 2021 har den varit ute på badplaster och mötesplatser i hela Nacka. Läs mer i tidningsartikeln från NVP nedan och i denna artikel från Biblioteksbladet.

Vår bokbuss är en kreativ och flexibel lösning och ett demokratiskt sätt att jobba där många i personalen har varit delaktiga. Vi har arbetat fram modellen utifrån de behov vi hitills mött. Vi har har själva designat och byggt om hela interiören för att skapa ett unikt och mysigt pop up-bibliotek.

Vi har besökt förskolor, träffar för nyanlända och åkt ut till grupper som har svårt att själva ta sig till biblioteket, exempelvis äldreboenden. Vi har också dykt upp på badplatser och idrottsevenemang för att sprida böcker och läsning. Vårt rullande pop up-bibliotek är utrustat med teknik som gör det möjligt att låna ut böcker, film och skivor direkt på plats, och även göra nya lånekort till de som ännu inte har. Bussen bjuder på mysigt häng tillsammans med vår kunniga och passionerade personal som alltid finns på plats med boktips.

Hör gärna av er om ni har förslag på var vi ska dyka upp framöver eller om ni har en verksamhet som skulle vilja ha besök av oss. Mejla till: info.saltsjobaden@dvbib.se eller ring 08-7188430.

 

LÄS MER OM VÅR FÖRSTA BOKBUSS SOM VI BYGGDE 2015 HÄR

 

 

 

 

 

 

Språk