NY I SVERIGE

NY I SVERIGE

Är du ny i Sverige? Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan få stöd från biblioteket. Vi har även läxhjälp och svenskt språkcafé under skolåret.

På våra bibliotek har vi en Ny i Sverige-hylla där du hittar böcker för dig som lär dig svenska och vill lära dig mer om Sverige. Till exempel läroböcker i svenska språket, lexikon, lättlästa böcker, böcker med cd-skiva och lättlästa böcker om Sverige.

I Älta och Saltsjöbadens bibliotek kan du komma och träna svenska och till viss del få hjälp med läxor på torsdagar, i Älta även på tisdagar. Läs mer här: Studiestöd Älta, Studiestöd Saltsjöbaden.
På Dieselverkstadens bibliotek är det Svenskt språkcafé på onsdagar - läs mer här!

Du kan också gå till webbplatsen Ny i Sverige för att hitta svar på frågor om hur svenska samhället fungerar, och vilka myndigheter som du kommer i kontakt med under din första tid i landet.

Vill du hitta böcker på ditt eget språk? I Nacka finns böcker på bland annat arabiska, persiska, spanska, franska och tyska. Klicka på lilla pilen till höger i sökfältet/avancerad sök. Välj målgrupp barn eller vuxna och klicka på VISA FLER VAL för att kunna välja språk.
Du kan också åka till Internationella biblioteket i Stockholm (T-bana Odenplan) eller besöka deras hemsida http://interbib.se/ Välj språk i menyn längst upp till höger.

Vill du som nyanländ veta mer om vad som händer just för dig i Nacka?
Klicka på Ny i Sverige i Nacka kommun eller Mötesplatser och kompisar i Nacka!

I Orminge finns Meeting Point Nacka dit nyanlända kan gå för att delta i olika aktiviteter.

Vill du engagera dig? Läs mer på Volontär i Nacka

 


Välkomna till biblioteket och fråga oss gärna om du behöver hjälp.

_________________________________

Welcome to your library! There are six libraries in Nacka: Dieselverkstadens bibliotek, Älta bibliotek, Saltsjöbadens bibliotek, Nacka Forum bibliotek, Orminge bibliotek and Fisksätra bibliotek.

At the library you can:

 • Get a library card for free!
 • Borrow books, magazines, films, records, videogames and more.
 • Get guidance on how the society and Nacka municipality works.
 • Use computers
 • Copy and scan documents
 • Study
 • Participate in language cafés
 • Listen to lectures and talks
 • Participate in activities for children, for example children’s theatre, storytelling and singing.

And you are most welcome to just hang out in our libraries. Please ask us if you have any questions!

________________________________

Välkommen till biblioteket, på arabiska
VÄLKOMMEN TILL BIBLIOTEKET, PÅ ARABISKA

Tips - Språkkurs i mobilen

 1. Arabiska till svenska

  Av: Wennerholm, Ann-Charlotte
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014

  Arabiska till svenska - Arabic to Swedish. Kursen innehåller 422 fraser. Du lär dig ca 800 nya ord fördelade på 37 avsnitt med 3 timmars speltidKursen är tvåspråkig - man hör frasen först på arabiska och sedan två gånger på svenska.En kort paus ger dig möjlighet att upprepa meningen själv innan det upprepas igen i normal hastighet. Texten är lätt att följa och du bestämmer själv när och var du vill öva. Således är kursen kul och användbara, vi fokuserar på texter och ord som du kan använda direkt för en utlandsresa. Varje kurs består av 37 ljudfiler med ca tre timmars speltid, två läroböcker (PDF-filer) och en kombination av studiehandledning och mini grammatik som innehåller de grundläggande funktionerna och viktiga grammatiska regler i det svenska språket. UNIVERBs kurser gör det enkelt att komma igång med ett nytt språk eller fräscha upp gamla kunskaper. Du öva ditt uttal och utöka ditt ordförråd.

  Finns som:
  Inga betyg satta.
  Inga betyg satta.
 

Språk