STÖD FRÅN BIBLIOTEKET

STÖD FRÅN BIBLIOTEKET

Har du svårt att komma till biblioteket eller har du en läsnedsättning? Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan få stöd från biblioteket. Vi har även läxhjälp under skolåret.

Boken kommer-service

Har du svårt att komma själv till biblioteket? Vår Boken kommer-service innebär att personer som p.g.a. sjukdom, handikapp eller hög ålder inte själva kan komma till biblioteket kan få böcker hemsända till bostaden. Kontakta Maria Holmqvist för mer information på 08-718 8430 eller maria.holmqvist@dvbib.se

Vi kan också hjälpa dig att låna e-böcker och e-ljudböcker till din dator, läsplatta eller mobiltelefon. Kontakta Dieselverkstadens bibliotek på 08-718 7945, Saltsjöbadens bibliotek på 08-718 8430 eller Älta bibliotek på 08-718 8600 så berättar vi mer!

___________________________

Har du en läsnedsättning?

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.

Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus. Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande och personnummer om du är under 18 år. Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Punktskriftsböcker lånar du direkt från oss.
Är du i behov av en DAISY-spelare för att lyssna på talböcker så kan du prova en hos oss. Kontakta oss eller läs mer här: http://www.legimus.se/101873/lasa-i-daisy-spelare

___________________________

Läxhjälp, studiestöd och språkträning på svenska

På Dieselverkstadens bibliotek har vi läxhjälp med Mattecentrum augusti - maj. I Saltsjöbaden håller Röda korset i läxhjälp och språkträning på svenska. I Älta håller volontärer i läxhjälp och språkträning två dagar i veckan under skolåret. Sök i kalendern för att se exakta datum.

___________________________

Rådgivning vid informationssökning

Vill du bli bättre på att söka information? Har du en fråga som kräver lite mer tid? Få rådgivning digitalt av en av våra bibliotekarier. Du kan exempelvis få hjälp med:

  • att formulera lämpliga ämnesord och sökfrågor
  • att lära dig mer om hur du söker i databaser och bibliotekskataloger
  • att skriva referenser enligt olika referenssystem
  • referenshanteringsprogrammet Zotero
  • källkritik

Maila vad du önskar få hjälp med till maja.joyce@dvbib.se

___________________________

IT-hjälp med Seniornet

På alla våra bibliotek kan du få hjälp med din dator, mobil eller surfplatta. Seniornet i Nacka har drop-in mottagning en gång i veckan på varje bibliotek.

___________________________

Medier på de nationella minoritetsspråken

Du vet väl om att vi kan hjälpa dig att hitta medier på ditt nationella minoritetsspråk?

 

 

Språk