Biblio E-ljudboksinfo Dummyinfo

ATT LYSSNA PÅ E-LJUDBÖCKER

Det finns två sätt att lyssna på e-ljudböcker.

Lyssna online på vår hemsida: Logga in på vår hemsida och lyssna direkt. Detta är det enklaste sättet om du har konstant tillgång till internet. Alltså om du mest lyssnar hemma och har wifi eller mycket surftid.

Lyssna offline i appen Biblio: Vill du även ha möjlighet att kunna lyssna i offlineläge (utöver onlineläge) kan du ladda ner appen Biblio och logga in och lyssna genom den.

LYSSNA ONLINE PÅ VÅR HEMSIDA


1. Skaffa bibliotekskort


För att kunna låna e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Gå in på rubriken Skaffa lånekort längst uppe till höger.


2. Logga in på hemsidan

För att låna behöver du vara inloggad på hemsidan. Logga in med lånekortsnummer/personnummer och pinkod (4 siffror).


3. Låna e-ljudbok

Sök på den titel eller författare du är intresserad av. Se i träfflistan om boken finns som e-ljudbok. Du kan även klicka på följande länk: e-ljudböcker i Nacka. Då söker du på alla e-ljudböcker i katalogen.

Avgränsa sedan din sökning ytterligare genom att välja exempelvis Målgrupp: vuxna eller Ämnesord: deckare, ungdomsböcker etc.

För att låna e-ljudboken, klicka på den blå knappen LÅNA och klicka sedan på LYSSNA.

För PC/Mac och iPad/iPhone behövs ingen extra programvara för att lyssna på ljudböcker.

Om du har en Androidapparat – installera appen Elib Ljudbokspelare Länken till ljudbokspelaren bör komma upp automatiskt i din mobil.

För att fortsätta lyssna på boken efter uppehåll, logga in på bibliotekets sida på nytt och öppna boken på nytt. Den minns var du slutade lyssna.

Du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar på en e-ljudbok genom vår hemsida. Detta eftersom att filerna spelas upp som ett strömmande medium direkt över nätet. Ljudboksfilerna kan inte laddas ned.

LYSSNA OFFLINE I APPEN BIBLIO

1. Skaffa bibliotekskort

För att kunna låna e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Gå in på rubriken Skaffa lånekort längst uppe till höger.


2. Ladda ner appen Biblio

Gå till App store eller Google Play och ladda ner appen Biblio och installera den på din enhet.

3. Logga in och börja lyssna

Öppna appen och välj Nacka bibliotek, logga in med kortnummer eller personnummer och pinkod. Du behöver fortfarande ha internetuppkoppling. Du har nu tillgång till alla e-ljudböcker i appen. Sök fram det du vill låna. Om du klickar på mina lån i vänsterfliken kan du sedan välja gör tillgänglig offline. Sedan kan du lyssna utan tillgång till internet.

Hur länge får jag låna?

Lånetiden är 28 dagar och när lånet har gått ut kan du inte längre lyssna på boken, men du kan låna den en gång till om du vill.

Du får låna max 5 e-böcker på 7 dagar. Det beror på att biblioteket betalar betydligt mer i avgift till förlagen för varje utlånad e-bok än vad man betalar för utlån av pappersböcker.

MER HJÄLP?

Gå till e-libs hjälpsida för hjälp med lån från vår hemsida. I Biblioappen finns det en FAQ med instruktioner och svar på de flesta frågor. Du kan också mejla eller ringa oss, eller kom förbi biblioteket så hjälper vi dig.