E-ljudböcker

För att låna e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Klicka på rubriken Skaffa lånekort längst upp till höger och följ instruktionerna. Du kan lyssna i appen Biblio, eller online via vår hemsida. Läs mer i kolumnen till höger.

NYA E-ljudböcker för barn

Visa fler titlar...

Nya e-ljudböcker för vuxna

Visa fler titlar...

NYA E-LJUDBÖCKER FÖR UNGDOM

 1. Det susar i säven 1

  Av: Grahame, Kenneth
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Finns som: E-ljudbok
Visa fler titlar...

Visa fler titlar: Nackas 100 mest utlånade e-ljudböcker

HUR LÅNAR JAG E-LJUDBÖCKER?

Det finns två sätt att låna e-ljudböcker.

Du kan låna e-ljudböcker i appen Biblio.

Ladda ner appen i App Store eller Google Play. Logga in genom att välja Nacka bibliotek och ange ditt lånekortsnummer och pinkod. Du lånar böckerna i 28 dagar, max 3 böcker åt gången. Du kan lyssna både online och offline. Utförligare instruktioner finns nedan.

Du kan lyssna online på vår hemsida

Logga in med lånekortsnummer och pinkod och lyssna direkt. Det fungerar om du har tillgång till Internet via wifi eller ditt telefonabbonemang. Klicka på följande länk: e-ljudböcker i Nacka. Då söker du på alla e-ljudböcker i katalogen, och kan filtrera ytterligare. Utförligare instruktioner finns nedan.

Om du vill lyssna på E-ljudböcker på andra språk så rekommenderar vi sajten Världens bibliotek och appen Bläddra som har e-böcker på minoritetsspråken.

ATT LYSSNA PÅ E-LJUDBÖCKER PÅ VÅR HEMSIDA


1. Skaffa bibliotekskort


För att kunna låna e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Gå in på rubriken Skaffa lånekort längst uppe till höger.


2. Logga in på hemsidan

För att låna behöver du vara inloggad på hemsidan. Logga in med lånekortsnummer/personnummer och pinkod (4 siffror).

3. Låna e-ljudbok

Klicka på följande länk: e-ljudböcker i Nacka. Då söker du på alla e-ljudböcker i katalogen.

Avgränsa sedan din sökning ytterligare genom att välja exempelvis Målgrupp: vuxna eller Ämnesord: deckare, ungdomsböcker etc.

För att låna e-ljudboken, klicka på den blå knappen LÅNA.

För att inte behöva ladda ned någon app väljer du knappen "LYSSNA I WEBBLÄSAREN". Mac och iPad/iPhone behöver heller ingen extra programvara för att lyssna på ljudböcker.

För att fortsätta lyssna på boken efter uppehåll, logga in på bibliotekets och öppna boken. Spelaren minns var du slutade lyssna.

Du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar på en e-ljudbok på vår hemsida. Detta eftersom att filerna spelas upp som ett strömmande medium direkt över nätet. Ljudboksfilerna kan inte laddas ned.

ATT LYSSNA OCH LADDA NER E-LJUDBÖCKER I APPEN BIBLIO

1. Skaffa bibliotekskort

För att kunna låna e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Gå in på rubriken Skaffa lånekort längst uppe till höger.


2. Ladda ner appen Biblio

Gå till App store eller Google Play och ladda ner appen Biblio och installera den på din enhet.

Klicka här för att se en instruktionsvideo för Biblio

3. Logga in och börja lyssna

Öppna appen och välj Nacka bibliotek, logga in med kortnummer eller personnummer och pinkod. Du behöver fortfarande ha internetuppkoppling. Du har nu tillgång till alla e-ljudböcker i appen. Sök fram det du vill låna. Om du klickar på mina lån i vänsterfliken kan du sedan välja gör tillgänglig offline. Sedan kan du lyssna utan tillgång till internet.

HUR LÄNGE FÅR JAG LÅNA?

Lånetiden är 28 dagar och när lånet har gått ut kan du inte längre läsa boken. Du får låna max 3 e-böcker i veckan. Vill du ha e-boken längre lånar du om den när lånetiden har gått ut.

Tyvärr finns det en begränsning för hur många e-böcker biblioteken i Nacka lånar ut totalt. Det innebär att det ibland inte går att göra e-lån fastän din kvot inte är uppnådd.

MER HJÄLP?

I Biblioappen finns det en FAQ med instruktioner och svar på de flesta frågor för Biblio. Du kan också mejla eller ringa oss, eller kom förbi biblioteket så hjälper vi dig. Välj bibliotek under fliken Kontakt & Öppettider för att hitta telefonnummer och mejladress.