FJÄRRLÅN OCH INKÖPSFÖRSLAG

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.

Fjärrlån

Fjärrlån kostar 30 kr i Nacka. Lånetid varierar och meddelas vid utlån. Det tar i det flesta fall ca 1 vecka innan du får boken till ditt bibliotek. Du får meddelande på samma sätt som en vanlig reservation, men kan ibland behöva låna och återlämna boken i lånedisken.

1. Sök bok eller verk i Libris
2. Försäkra dig om att det är rätt bok och rätt utgåva. Kopiera gärna ISBN-numret
3. Mejla oss informationen på diesel@dieselbiblioteken.se, saltsjobaden@dieselbiblioteken.se eller alta@dieselbiblioteken.se .
Skriv gärna Fjärrlån önskas + bokens titel på ämnesraden.

6. Tack för din beställning, vi återkommer till dig inom kort.
 

AB Katalogsök - sök i alla kommuner i Stockholms län

Hittar du inte vad du söker i vår katalog?
Om boken du söker inte finns i Nackas bibliotekskatalog kan du alltid söka på alla bibliotek i Stockholms län. Gå till www.bibliotekistockholmslan.se/katalogsok och klicka i de bibliotek du kan tänka dig att åka till.

Lämna inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.

När du loggat in syns ett formulär där du kan skriva ditt inköpsförslag. Fyll i så mycket du kan. Ju mer information vi får, ju lättare blir det för oss att ta ställning till förslaget. Du får ett meddelande om det du föreslagit köpts in och det kommer automatiskt att reserveras för dig. Det kostar 10 kronor, precis som övriga reservationer.

Om du har idéer och inköpsförslag, mejla oss gärna eller kom in till oss! Böcker och artiklar som inte finns i Nackas katalog kan också i många fall beställas in från ett annat bibliotek i Sverige eller utomlands.

Idéer och inköpsförslag

Mejla oss på diesel@dieselbiblioteken.sesaltsjobaden@dieselbiblioteken.se eller alta@dieselbiblioteken.se eller kom in till oss på biblioteket.

Sök

Språk