Gymnasieskolorna i Sickla

Hej och välkomna till Dieselverkstadens bibliotek, ert skolbibliotek.

Börja med att titta på den första korta filmen här till höger.

Dieselverkstadens bibliotek är ett av sex folkbibliotek i Nacka. Via oss kommer ni åt all media som finns på biblioteken i Forum, Orminge, Saltsjöbaden, Älta och Fisksätra. Att beställa media från andra bibliotek i Nacka är gratis och görs via vår hemsida.

Media som lånas i Nacka måste återlämnas i Nacka. Ni som bor i andra kommuner som exempelvis Stockholm kan alltså inte återlämna våra media på era hembibliotek.

Lånetid och omlån

Vanlig lånetid på böcker är fyra veckor. Om något annat gäller för just det mediet står detta alltid tydligt på omslaget. Exempelvis är lånetiden för film och tv-spel en vecka och för musik-CD och nyhetsböcker 14 dagar.

Om lånetiden närmar sig sitt slut och du inte känner dig klar med boken finns nästan alltid möjlighet att förlänga lånetiden med ett så kallat omlån. Detta kan göras via vår hemsida eller över telefon.

Förseningsavgifter

Du som fyllt 16 år räknas som vuxen på biblioteket. Det innebär, förutom att du nu kan låna film och TV-spel, att du nu förväntas hålla koll på lånetiden och kan få förseningsavgifter vid sen återlämning. Här är funktionen Övertidsvarning extra bra. Kom ihåg att fylla i ett mobilnummer och klicka i rutorna SMS-utskick och Övertidsvarning när du ansöker om lånekort. Då skickas automatiskt ett SMS till dig när du har två dagar kvar på lånetiden.

E-uppslagsverk och databaser

Via vår webbplats har du tillgång till en rad e-uppslagsverk och databaser. Läs mer om våra e-uppslagsverk och databaser här.

En jättebra introduktion till hur du använder våra e-uppslagsverk och databaser hittar du i den andra lilla filmen här till höger. 

Annan service

Vårt WiFi i biblioteket heter Dvbib_Internet och lösenordet är surfafritt. Detta är fritt fram att använda för alla besökare.

Utskrifter kan göras via bibliotekets datorer eller via appen Princh från egen telefon eller laptop. Kostnaden för utskrifter och kopior är tre kronor per sida. Undersök därför först om du kan skriva ut billigare eller gratis på skolan.

 

Avslutningsvis och viktigast av allt; kom ihåg att du alltid kan komma in och prata med oss. Fråga så ska vi göra vårt bästa att svara.

Fyll nu i dina uppgifter för lånekort här och hämta sedan ut ditt lånekort hos oss på bibblan.

Vi ses!


Har du en läsnedsättning?
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus.
Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande och personnummer om du är under 18 år.

Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Läspepp! Böcker till klasser
Bokprojektet Läspepp! är utvalda böcker anpassade för läsprojekt på gymnasieskolan. Kontakta Dieselverkstadens bibliotek för mer information eller boka med kalle.molin@dvbib.se / 08-718 2442.
Klicka här för att se vilka titlar som finns tillgängliga för bokning.

Hittar du inte vad du söker i vår katalog?
Om boken du söker inte finns i Nackas bibliotekskatalog kan du alltid söka på alla bibliotek i Stockholms län. Gå till www.bibliotekistockholmslan.se/katalogsok och klicka i de bibliotek du kan tänka dig att åka till.

Du kan också göra ett fjärrlån då vi beställer hit boken från ett annat bibliotek i Sverige. Det kostar 30 kr och du hämtar boken hos oss. Läs mer här.

Biblioteksintroduktion på Dieselverkstadens bibliotek
Kontakta oss för bokning av kursen Biblioteksintroduktion och databaser till åk 1 på kalle.molin@dvbib.se eller 08-718 79 45. Introduktionen sker i grupp om ca 15 elever, 20 minuter per grupp.

Lånekort för elever 
Vid biblioteksintroduktion och klassbesök där eleverna ska låna själva är det viktigt att alla elever har med sig egna bibliotekskort. De elever som saknar bibliotekskort i Nacka kan registrera sig på nätet innan besöket, klicka här. Självklart går det också bra att göra ett besök på biblioteket och registera sig för ett lånekort. Glöm inte att ta med legitimation.

Kontaktperson för gymnasieskolorna är Kalle Molin kalle.molin@dvbib.se / 08-718 79 45


Välkomna!

Lär dig mer om bibliotekets webbplats

Lär dig mer om våra e-uppslagsverk och databaser