Gymnasieskolor

Biblioteksintroduktion på Dieselverkstadens bibliotek
Kontakta oss för bokning av kursen Biblioteksintroduktion och databaser till åk 1 på kalle.molin@dvbib.se eller 08-7187945. Introduktionen sker i grupp om ca 15 elever, 20 minuter per grupp.

Läs mer om våra e-uppslagsverk och databaser här.

Lånekort för elever
Vid biblioteksintroduktion och klassbesök där eleverna ska låna själva är det viktigt att alla elever har med sig egna bibliotekskort. De elever som saknar bibliotekskort i Nacka kan registrera sig på nätet innan besöket, klicka här. Självklart går det också bra att göra ett besök på biblioteket och registera sig för ett lånekort. Glöm inte att ta med legitimation.

Är eleven under 16 år finns blankett för föräldraunderskrift och låneregler här: 


Har du en läsnedsättning?
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus.
Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande och personnummer om du är under 18 år.

Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Läspepp! Böcker till klasser
Bokprojektet Läspepp! är utvalda böcker anpassade för läsprojekt på gymnasieskolan. Kontakta Dieselverkstadens bibliotek för mer information eller boka med kalle.molin@dvbib.se / 08-718 2442.
Klicka här för att se vilka titlar som finns tillgängliga för bokning.

Hittar du inte vad du söker i vår katalog?
Om boken du söker inte finns i Nackas bibliotekskatalog kan du alltid söka på alla bibliotek i Stockholms län. Gå till www.bibliotekistockholmslan.se/katalogsok och klicka i de bibliotek du kan tänka dig att åka till.

Du kan också göra ett fjärrlån då vi beställer hit boken från ett annat bibliotek i Sverige. Det kostar 30 kr och du hämtar boken hos oss. Läs mer här.

Kontaktperson för gymnasieskolorna är Kalle Molin kalle.molin@dvbib.se / 08-718 2442. 


Välkomna!

Lär dig mer om bibliotekets webbplats