Historieläraren

Det är inte endast vampyrer som kan leva i flera hundra år...

I denna roman möter vi Tom Hazard, en man i 40-årsåldern som just har tillträtt en tjänst som historielärare på en grundskola i London. I själva verket är han betydligt äldre, närmare bestämt 400 år. Tom är inte ensam i världen om sin ”åkomma”; runtom i världen finns det andra av hans sort och alla försöker de dölja sin hemlighet – att de inte åldras. Eller snarare att deras åldrande går så otroligt mycket långsammare än det gör för vanliga människor.

Det enda Tom längtar efter är att leva ett helt vanligt liv, att kunna stanna länge på en plats och bygga upp en tillvaro. Men just detta är det enda han aldrig kan få eftersom han vart åttonde år måste ge sig av och börja om på en ny plats bland människor som inte känner honom.

Historieläraren är en fascinerande och vacker bok, bitvis sorglig eftersom Tom förlorar personer han älskar under sitt mycket långa liv. Historien pendlar mellan nutid och nedslag i olika historiska perioder, i persongalleriet figurerar såväl Shakespeare som Scott Fitzgerald tillsammans med många andra fiktiva och verkliga personer.

Som en röd tråd genom berättelsen går Toms sökande efter sin dotter som han inte sett sedan hon var tio år för flera hundra år sedan. Hon är av samma sort som sin far och Tom anar att någonstans i världen finns den älskade dottern…

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elisabeth Simonsen den 4 juni 2019