DATOR, KOPIERING OCH SERVICE

Du kan kopiera, skriva ut och scanna in dokument på alla bibliotek. Du kan även skriva ut direkt från en mobil enhet med appen Princh. Vi har både bokningsbara datorer, snabbdatorer och trådlöst nätverk. Fråga gärna personalen om hjälp.
Mer om DATOR, KOPIERING OCH SERVICE

SKOLA OCH FÖRSKOLA

För att kunna ta emot er klass/grupp på bästa sätt vill vi att ni bokar in ert besök i biblioteket, även om ni bara kommer in för att låna eller lämna böcker. Detta för att ni och våra övriga besökare ska få bästa möjliga service.
Mer om SKOLA OCH FÖRSKOLA

LÅNEREGLER OCH PERSONUPPGIFTSHANTERING

För att låna behöver du ett bibliotekskort, det är gratis och skrivs ut mot uppvisande av legitimation. Barn under 16 år behöver målsmans godkännande. För att låna TV-spel behöver du vara minst 16 år.
Mer om LÅNEREGLER OCH PERSONUPPGIFTSHANTERING

BOKA EN BIBLIOTEKARIE

Rådgivning i informationssökning och studieteknik för dig som studerar på högskola eller universitet.
Mer om BOKA EN BIBLIOTEKARIE

DATABASER

Vill du läsa senaste numret av en tidning, hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Du når alla databaserna från bibliotekets datorer. Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.
Mer om DATABASER

FJÄRRLÅN OCH INKÖPSFÖRSLAG

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om FJÄRRLÅN OCH INKÖPSFÖRSLAG

GYMNASIESKOLA

Hej och välkomna till Dieselverkstadens bibliotek, ert skolbibliotek.
Mer om GYMNASIESKOLA

LÄSESAL OCH GRUPPRUM

På Dieselverkstadens bibliotek finns en stor tyst läsesal avsedd för studier och arbete samt ett grupprum
Mer om LÄSESAL OCH GRUPPRUM

NY I SVERIGE

Är du ny i Sverige? Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan få stöd från biblioteket. Vi har även läxhjälp och svenskt språkcafé under skolåret.
Mer om NY I SVERIGE

STÖD FRÅN BIBLIOTEKET

Har du svårt att komma till biblioteket eller har du en läsnedsättning? Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan få stöd från biblioteket. Vi har även läxhjälp under skolåret.
Mer om STÖD FRÅN BIBLIOTEKET

Språk