Sapiens

Sapiens är en fantastisk berättelse om vårt ursprung, vår nutid och framtid. Historikern Yuval Noah Harari tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden, då vi var ett däggdjur bland alla andra, till idag när vi står som världens obestridda härskare - med makt att både skapa och utplåna liv.

Av: Harari, Yuval Noah
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

För cirka 70 000 år sedan var jorden befolkad av minst sex olika mänskliga arter. Ingen av dem hade någon större inverkan på den globala ekologin. Idag har bara en art överlevt - Homo sapiens. Hur blev det så? En del av hemligheten bakom framgångarna är att vi är det enda djur som kan prata om saker som existerar enbart i vår egen fantasi, såsom gudar, nationer, pengar och mänskliga rättigheter. Om detta och mycket mer handlar denna internationella bästsäljare som ger nytt bränsle åt diskussionen om vårt gemensamma förflutna och planetens framtid.

Läs även de två efterförljande böckerna: Homo Deus som blickar framåt i tiden, och 21 tankar om det 21:a århundradet som inriktar sig på de mer samtida och nära förestående frågorna.

 1. Homo deus

  Undertitel: en kort historik över morgondagen
  Av: Harari, Yuval Noah
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Framtidsstudier
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Olle Sjöberg den 9 december 2019