Skolor

För att kunna ta emot er klass/grupp på bästa sätt vill vi att ni bokar in ert besök i biblioteket, även om ni bara kommer in för att låna eller lämna böcker. Detta för att ni och våra övriga besökare ska få bästa möjliga service. Det finns också möjlighet att boka in besök på morgonen innan biblioteket öppnar kl 10.

Dieselverkstadens bibliotek 08-718 7945 elller info.diesel@dvbib.se
Saltsjöbadens bibliotek 08-718 8430 info.saltsjobaden@dvbib.se
Älta bibliotek 08-718 8600 info.alta@dvbib.se

För vårens program för förskolor på Dieselverkstadens bibliotek, klicka här!

För vårens program för förskolor på Älta bibliotek, klicka här!

Skola och förskola

Skola
Varje år bjuder vi in 1:orna i området till en biblioteksvisning. Vi visar biblioteket, berättar hur det går till att låna och vad man kan göra på biblioteket. Barnen får också ett eget bibliotekskort så att de redan vid detta tillfälle kan låna varsin bok.
Bokprat erbjuds samtliga elever i åk 2 och åk 5 vid 4 tillfällen under läsåret. Övriga årskurser har möjlighet att boka in bokprat efter önskemål.


Förskola
Varje termin skickar vi ut inbjudan till våra aktiviteter som vi erbjuder förskolan. Förutom att boka in er på aktiviteterna är ni självklart alltid varmt välkomna till biblioteket! Bäst är att förbereda oss på att ni kommer så att det inte krockar med någon annan aktivitet genom att kontakta ditt närmsta bibliotek.

Lånekort
Vid klassbesök där eleverna ska låna själva är det viktigt att alla elever har med sig egna bibliotekskort. De elever som saknar bibliotekskort i Nacka kan registrera sig på nätet innan besöket, klicka här. Självklart går det också bra att göra ett besök på biblioteket och registera sig för ett lånekort.

Är eleven under 16 år finns blankett för föräldraunderskrift och låneregler här: 

Lärarkort
Är du lärare i grundskola eller förskola? Ansök om Lärarkort här: Rektors underskrift krävs.


Har du en läsnedsättning?
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus. Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande.

Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.


Välkomna!

Gymnasieskola

Biblioteksintroduktion på Dieselverkstadens bibliotek
Kontakta oss för bokning av kursen Biblioteksintroduktion och databaser till åk 1 på info.diesel@dvbib.se eller 08-718 2442.

Läs mer om våra e-uppslagsverk och databaser här.

Läspepp! Böcker till klasser
Bokprojektet Läspepp! är utvalda böcker anpassade för läsprojekt på gymnasieskolan. Kontakta Dieselverkstadens bibliotek för mer information eller boka med kalle.molin@dvbib.se / 08-718 2442.
Klicka här för att se vilka titlar som finns tillgängliga för bokning.

Lånekort
Vid biblioteksintroduktion och klassbesök där eleverna ska låna själva är det viktigt att alla elever har med sig egna bibliotekskort. De elever som saknar bibliotekskort i Nacka kan registrera sig på nätet innan besöket, klicka här. Självklart går det också bra att göra ett besök på biblioteket och registera sig för ett lånekort. Glöm inte att ta med legitimation.

Är eleven under 16 år finns blankett för föräldraunderskrift och låneregler här: 


Har du en läsnedsättning?
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus. Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande och personnummer om du är under 18 år.

Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Hittar du inte vad du söker i vår katalog?
Om boken du söker inte finns i Nackas bibliotekskatalog kan du alltid söka på alla bibliotek i Stockholms län. Gå till www.bibliotekistockholmslan.se/katalogsok och klicka i de bibliotek du kan tänka dig att åka till.

Du kan också göra ett fjärrlån då vi beställer hit boken från ett annat bibliotek i Sverige. Det kostar 30 kr och du hämtar boken hos oss. Läs mer här.

Kontaktperson för gymnasieskolorna är Kalle Molin.


Välkomna!