Skola och förskola

För att kunna ta emot er klass/grupp på bästa sätt vill vi att ni bokar in ert besök i biblioteket, även om ni bara kommer in för att låna eller lämna böcker. Detta för att ni och våra övriga besökare ska få bästa möjliga service. Det finns också möjlighet att boka in besök på morgonen innan biblioteket öppnar kl 10.

Dieselverkstadens bibliotek 08-718 7945 elller info.diesel@dvbib.se
Saltsjöbadens bibliotek 08-718 8430 info.saltsjobaden@dvbib.se
Älta bibliotek 08-718 8600 info.alta@dvbib.se

Skola 

Varje år bjuder vi in 1:orna i området till en biblioteksvisning. Vi visar biblioteket, berättar hur det går till att låna och vad man kan göra på biblioteket. Barnen får också ett eget bibliotekskort så att de redan vid detta tillfälle kan låna varsin bok.
Bokprat erbjuds samtliga elever i åk 2 och åk 5 vid 4 tillfällen under läsåret. Övriga årskurser har möjlighet att boka in bokprat efter önskemål.


Förskola
Varje termin skickar vi ut inbjudan till våra aktiviteter som vi erbjuder förskolan. Inbjudan med info finns att ladda ner till höger. Förutom att boka in er på aktiviteterna är ni självklart alltid varmt välkomna till biblioteket! Bäst är att förbereda oss på att ni kommer så att det inte krockar med någon annan aktivitet genom att kontakta ditt närmsta bibliotek.

Lånekort
Vid klassbesök där eleverna ska låna själva är det viktigt att alla elever har med sig egna bibliotekskort. De elever som saknar bibliotekskort i Nacka kan registrera sig på nätet innan besöket, klicka här. Självklart går det också bra att göra ett besök på biblioteket och registera sig för ett lånekort.

Är eleven under 16 år finns blankett för föräldraunderskrift och låneregler här: 

Lärarkort
Är du lärare i grundskola eller förskola? Ansök om Lärarkort här: Rektors underskrift krävs.


Har du en läsnedsättning?
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker. Kom till ditt närmaste bibliotek så hjälper vi dig att skapa ett konto på Legimus. Med ditt konto kan du låna och lyssna direkt via mobil eller dator. Du behöver en epostadress samt förälders medgivande.

Du kan också låna talbok på mp3-skivor, kontakta oss så hjälper vi dig.


Välkomna!

Vårens program för förskolor:

SANNING ELLER KONSEKVENS

En gratis föreläsning för år 8 om källkritik och det egna beteendet på nätet. Med Jack Werner (frilansjournalist, bloggare, debattör och skapare av Viralgranskaren) och Ida Östensson (grundare av stiftelsen Make Equal, BRIS-pristagare 2017, Årets Folkbildare 2015.
Ladda ner mer info som pdf:

ETT SAMTAL OM...

Gratis samtalsträffar med lyxiga föreläsare om angelägna ämnen för dig som jobbar med unga!

Ladda ner mer info som pdf: