Sommar på Dieselbiblioteken

Häng med på våra sommaraktiviteter. Vi firar att Pippi fyller 75 år. Det blir skrivkurs med Klara Kranz och sommarlovsläsning för dig som är 7 - 13 år.

SOMMARLOVSLÄSNING 7-13 år

Läs 3 böcker, skriv 3 boktips, få ett presentkort på en bok. I år blir det en lite annorlunda sommarlovsläsning på våra bibliotek. Istället för att samlas på en bokfika och tipsa varandra som vi brukar så skriver man ett boktips om varje bok man läst och lämnar in till sin bibliotekarie. Boktipsen kommer sedan att publiceras på vår hemsida och sitta i böckerna på biblioteket som tipslappar.

Boktipsen lämnas in senast 17 augusti. Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 5 augusti till respektive bibliotek:
Dieselverkstaden: halvard.wallden@dvbib.se
Älta: emilie.lund@dvbib.se
Saltsjöbaden: johannes.hallin@dvbib.se

SKRIVKURS MED KLARA KRANZ (Dieselverkstadens bibliotek)

Är du 10-14 år och vill lära dig hur du gör för att få en berättelse riktigt spännande, eller skriva din första egna dikt? Kom på skrivkurs.
Under fyra dagar - måndag till torsdag - provar vi på olika sätt att skriva. Du behöver inte ha några förkunskaper men ett intresse för skrivande.
Precis som förra året är kursledare Klara Krantz - skrivpedagog och författare till ungdomsböckerna Under odjurspälsen och Ge mig arsenik.
Ta gärna med lunchmatsäck, det finns också möjlighet att handla något ätbart i husets kafé.

Kursen kommer till största delen att hållas utomhus eller i en lokal med möjlighet atthålla rekommenderat avstånd och med ett begränsat antal deltagare.
Anmälan senast 10 juni till madelene.gustavsson@dvbib.se

PIPPI FYLLER 75 ÅR  8-14 juni

Under en härlig kalasvecka dukar vi upp ett lyxigt bord med både nya och gamla pippiböcker att låna och en liten present att hämta till barnen så långt lagret räcker.

Varmt välkomna.

Målgrupp:

Skrivet av: Olle Sjöberg den 3 juni 2020