Författarbesök - Andrée & Appelqvist

Foto: Ola Axman Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

04 december lördag 2021
04 december lördag 2021
2021-12-04 till 2021-12-04.
Plats Saltsjöbadens bibliotek

Valt tillfälle

2021-12-04 15:00 till 16:00.
04 december lördag
Datum 15:00 – 16:00
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Författarduon Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist kommer till Saltsjöbadens bibliotek och berättar om sin nya deckare: Helix

I samarbete med Saltsjöbadens bokhandel.

Det är vinter i Stockholm. Snön faller allt ymnigare utanför skyskrapan Helix, där födelsedagsfirandet av en excentrisk affärsman ska äga rum i dagarna tre. Nöjesreportern Adrian Lind och hans bästa vän Valeria Rossi har lyckats få en inbjudan till den värld av mystik och glamour dit alla vill in.

Författarna Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist lärde känna varandra 2019 då de flyttade in i samma hus, bara ett stenkast ifrån skyskrapan Helix. Kort därefter föddes idén om deckarserien Adrian Lind. Inspirerade av ikoner inom popkonst och artister i musikindustrin som samplar och gör nytolkningar av odödliga hits, har författarduon i den första delen, Helix, lånat litterära element och karaktärer ur Agatha Christies klassiker Mordet på Orientexpressen. Handlingen har kryddats med ett skimmer av Twin Peaks och Basic Instinct, men flyttats till ett nutida Stockholm.

Alexandra Appelqvist debuterade 2017 med feelgoodsuccén Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott och en tillhörande podcast. Hösten 2020 släpptes uppföljaren Konsten att svepa det halvfulla glaset. Alexandra är eventchef på ett techmediebolag. Benjamin Andrée är journalist, pr-konsult och innehållsproducent. Han har i flera år arbetat som nöjesreporter på Aftonbladet, som pressansvarig på Viaplay och varit kreativ chef på en av landets största eventbyråer. Benjamin är producent för några av Sveriges mest populära podcasts.