Författarbesök - Björn Rietz

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

17 oktober lördag 2020
17 oktober lördag 2020
2020-10-17 till 2020-10-17.
Plats Saltsjöbadens bibliotek

Valt tillfälle

2020-10-17 15:00 till 15:45.
17 oktober lördag
Datum 15:00 – 15:45
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Saltsjöbadsbon Björn Rietz berättar om sin nya roman En perfekt affär. En samtidsthriller om girighet, moral och svek.

I samarbete med Saltsjöbadens bokhandel.

Coronaanpassat arrangemang. Obligatorisk föranmälan - hämta ut din biljett på Saltsjöbadens bokhandel. Fri entré. Endast 30 platser, vi sitter utspridda med ordentligt avstånd.

En perfekt affär – ny samtidsthriller om girighet, svek och saknad.

Hur långt är du beredd att gå för 200 miljoner?

Riskkapitalisten Ruben Andersson reser till Australien för att genomföra en jättelik bulvanaffär om två miljarder – det gäller uppköp och nedläggning av sjukhus i centrala Melbourne. Men redan första kvällen drabbas Ruben av en massiv hjärtinfarkt och hinner vara dödförklarad i 45 minuter innan han återupplivas. Snart inser han att sjukhuset som räddat honom är detsamma som han kommit för att stänga ner. Uppvaknandet innebär en helomvändning för Ruben som bestämmer sig för att blåsa av miljardaffären, mot sina partners vilja. Men hans kollegor tänker inte låta någonting stoppa planerna.

En perfekt affär har vår girighet som underliggande tema i en berättelse som även rör ett drama mellan en man och en kvinna och deras son, samt under ytan, en obearbetad sorg över att som barn ha förlorat en förälder. Likt en tv-serie från Netflix eller HBO spelar romanen över alla dessa bottnar parallellt med huvudintrigens dödliga drama.

En perfekt affär är inte en deckare, inte en relationsroman, inte en samhällskritisk betraktelse – den är avsiktligen allt detta på en gång.