Karin och Carl Larsson - Mat, liv och resor

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

09 mars lördag 2019
09 mars lördag 2019
2019-03-09 till 2019-03-09.
Plats Saltsjöbadens bibliotek

Valt tillfälle

2019-03-09 15:00 till 16:00.
09 mars lördag
Datum 15:00 – 16:00
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson kommer till Saltsjöbadens bibliotek och berättar om sin nya bok, En Matbok - Inspiration, recept och mathistoria från Sundborn.

I samarbete med Saltsjöbadens bokhandel.

År 1899 kom Carl Larssons bok Ett hem ut. Genom den blev vi bekanta med familjen Larssons värld på Lilla Hyttnäs i Sundborn och kom att älska miljöerna och de vackra rummen. I En matbok är det nu dags att kliva in i köket tillsammans med Karin bland grytor och kastruller. Karin var en skral matlagerska när hon träffade Carl men med åren kom hon att kallas en riktig ”gourmette”, lagade en hel meny till Prins Eugén och experimenterade med nya recept i vardagen och hittade på trevliga små rätter.


En matbok – Inspiration, recept och mathistoria från Sundborn är berättelsen om Carl och Karin Larssons matliv. Från fester, vin och upptåg till vardagens enkla mat som Karin med sin blick för det vackra gjorde till en vardagsfest. Karins roliga matuppfinningar har sin plats liksom rätter och matvaror från den franska byn Grez-sur- Loing där Carl och Karin möttes och bodde några år. Mer matinspiration ger deras resor till andra länder och Sundborn i Dalarna där de levde.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare, fotograf och kulturvetare och har gett ut böcker om kulturhistoria och trädgård.