Per Schlingmann och Martin Österdahl - Författarbesök

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

20 oktober lördag 2018
20 oktober lördag 2018
2018-10-20 till 2018-10-20.
Plats Saltsjöbadens bibliotek

Valt tillfälle

2018-10-20 15:00 till 16:00.
20 oktober lördag
Datum 15:00 – 16:00
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Per Schlingmann och Martin Österdahl kommer till Saltsjöbadens bibliotek och berättar om sina senaste böcker.

I samarbete med Saltsjöbadens bokhandel.

Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv. Per är före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna, och de flesta känner till honom som en av personerna som spelade en central roll i förnyelseprocessen av Moderaterna. Han senaste bok, spänningsromanen Harpsund tur och retur är en fristående uppföljare till I maktens öga.

Harpsund tur och retur -  Under en oförglömlig middag fattar tre kvinnor ett beslut som påverkar den politiska makten i landet. Den nuvarande statsministern har aviserat sin avgång och det finns inte längre bara en given efterträdare. Kvinnorna som redan sitter på toppositioner går nu samman, med det uttalade målet att förändra den politiska spelplanen. Ute i landet mullrar det av en helt ny kraft – den familjeägda storbankens besked om nedläggning av ett stort antal bankkontor drabbar förstås landsbygden. Det dröjer inte länge förrän kraften hos medborgarna växer, människor förenas i en stor sammanslutning i kampen för att hela landet ska få leva.

Martin Österdahl är författare och föreläsare med en bakgrund i Jan Stenbecks mediekoncern MTG, som programdirektör på SVT och exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2013 och 2016. Han blev utnämnd till Årets Projektledare 2013, är flerfaldigt belönad med TV-priset Kristallen och vinnare av priset för Europas bästa underhållning, Rose d´Or, 2016. Martin har tidigare gett ut två spänningsromaner om Rysslandsexperten Max Anger och tankesmedjan Vektor.

All business is show business – Spelregler för den kreativa eran. En ledningsfilosofi från underhållningsvärldens innersta kretsar. Kreativitet är idag den mest kritiska resursen i en verksamhet och den största drivkraften för medarbetaren.  Men hur leder man på bästa sätt kreativa människor, projekt och processer?    Personligt och underhållande delar Martin Österdahl med sig av insikter och anekdoter från 25 år i underhållningsbranschen.  De värden och modeller som man där jobbar utifrån har han omvandlat till 12 universella spelregler för den kreativa eran.  Följ med in i en värld av musikstudios och tv-program, etableringen av företag som Metro och ZTV samt komplexa projekt som Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.  Lär dig hur du med känslor, tillit och mod etablerar basen för enastående resultat, tar kontrollen över er berättelse och står bättre rustad att möta den nya tidens utmaningar.