Att knäcka en klassiker vol 2

Aris Fioretos, Viola Bao, Ebba Witt-Brattström och Björn Kohlström pratar om klassiska mästerverk i ett läsprojekt på Dieselverkstadens bibliotek.

Hög tid att damma av de litterära klassikerna igen. I projektet får skolklasserna åter borra ner sig i en klassiker, skriva ner funderingar och frågor samt erbjudas intima och exklusiva föredrag med författare/kulturpersonligheter som verkligen brinner för verket.

Genom stöd från Statens kulturråd och i dialog med svensklärare på gymnasieskolorna i Sickla kör vi nu Att knäcka en klassiker vol 2.

Eleverna får först träffa författaren Aris Fioretos, som har valt att samtala om Franz Kafkas fantastiska Processen. Andra boksamtalet hålls av litteraturkritiker Viola Bao som tar sig an Karin Boyes mörka dystopi Kallocain. Tredje träffen leds av Ebba Witt-Brattström som samtalar om sin favorit Moa Martinsson och hennes inflytelserika i Mor gifter sig. Författaren/litteraturkritikern och gymnasieläraren Björn Kohlström avslutar med att analysera och samtala om Joseph Conrads starka Mörkrets hjärta.

Att knäcka en klassiker vol 2 äger rum vid fyra tillfällen i november på Dieselverkstadens bibliotek för inbjudna gymnasieklasser.

Målgrupp:

den 14 november 2018