Vinylhörna på Saltsjöbadens bibliotek

Parallellt med att digitaliseringen går framåt på biblioteken så vill vi även kunna erbjuda en högklassig analog musikupplevelse på plats. I takt med att folk lyssnar allt mer på strömmad musik med låg ljudkvalitet har intresset för vinyl ökat de senaste åren. Därför har vi skapat en vinylhörna med ett litet urval av legendariska plattor från 50 - 90 tal i genrerna pop, rock, hip-hop, reggae, punk, folk och visa.

Klassisk musik och viss elektronisk musik låter generellt bäst på CD (även om det är en smaksak) och där har vi redan en samling som vi hoppas att våra besökare också kommer att lyssna på då vår anläggning även kan spela CD-skivor, kassetter och 78-varvare, så kallade stenkakor. Vi ger också våra besökare möjlighet att överföra äldre inspelningar från kassett och stenkaka till ett USB-minne.

Förutom att erbjuda såväl yngre generationer som äldre nostalgiker möjligheten att (åter)upptäcka vinylskivornas charm vill vi också slå ett slag för biblioteket som en plats att varva ner på och få en paus från den ständigt uppkopplade digitala vardagen.

Först ut med vinylhörna är Saltsjöbadens bibliotek, vinylhörnor planeras även på Älta och Dieselverkstadens bibliotek.

Taggar:

den 29 april 2019